The Ring

The Ring (2002)

Film1
7.5 / 10
166
Mijn cijfer
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Genre: Horror, Mysterie, Thriller
Regie: Gore Verbinski
Cast: Naomi Watts, Martin Henderson, meer »
Lengte: 115 minuten
Land: Verenigde Staten, Japan
Taal: Engels
Kijk nu

Amerikaanse remake van de Japanse thriller waarin Naomi Watts op zoek gaat naar een mysterieuze videotape die dood en verderf zaait

Journaliste Rachel gaat op onderzoek uit wanneer haar nichtje op gruwelijke wijze is overleden na het zien van een mysterieuze videoband. Iedereen die kijkt, ontvangt een telefoontje en krijgt te horen dat hij nog zeven dagen te leven heeft. Ook Rachel bekijkt de beelden en is zo slordig de band te laten slingeren waardoor haar zoontje hem vindt en ook afspeelt. Er volgt een huiveringwekkende race tegen de klok om er binnen een week achter te komen wie of wat de slachtoffers maakt.

The Ring is een remake van de Japanse horrorthriller Ringu uit 1998 van regisseur Hideo Nakata. Het originele verhaal is afkomstig van een reeks romans van de Japanse horrorschrijver Kji Suzuki, die wel 'de Stephen King van Japan' wordt genoemd. Regisseur Gore Verbinski was bekend van Mouse Hunt en The Mexican maar zou na het succes van The Ring een nog grotere hit scoren met de eerste drie Pirates of the Caribbean-films. De film betekende tevens de doorbraak naar het grotere publiek voor hoofdrolspeelster Naomi Watts.