Gangs of New York

Gangs of New York (2002)

Film1
7.7 / 10
104
Mijn cijfer
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Genre: Drama, Geschiedenis, Misdaad
Regie: Martin Scorsese
Cast: Leonardo DiCaprio, Daniel Day-Lewis, meer »
Lengte: 167 minuten
Land: Verenigde Staten
Taal: Engels

Het verhaal van Amsterdam Vallon die als jongeman terugkeert naar Manhattan om wraak te nemen op de man die zijn vader vermoordde

Priester Vallon, de vader van Amsterdam, wordt in een bloederig gevecht tussen twee bendes vermoord door William Cutting, alias Bill the Butcher. Amsterdam ziet het als kind gebeuren en verlaat de stad. Jaren later keert hij volwassen jongeman terug naar het Manhattan van twee eeuwen geleden met slechts één doel: wraak nemen. Om dit te bereiken infiltreert hij in Bill's anti-immigranten bende. Ondertussen ontmoet hij Jenny, een mooie en geniepige zakkenrolster, die Amsterdam's plan moeilijker uitvoerbaar maakt.

Regisseur Martin Scorsese kan eigenlijk weinig fouten meer maken. Als je films als 'Goodfellas', 'Raging Bull', 'Taxi Driver' en 'Casino' op je naam hebt staan, ben je een groots filmmaker. De meeste films van Scorsese speelden in of handelden over New York en ditmaal levert hij een epos af over de totstandkoming van deze stad af. Gebaseerd op een waargebeurd verhaal, is 'Gangs of New York' een harde, realistische film geworden, die een ongelofelijke indruk achter laat. Leonardo DiCaprio, Cameron Diaz, maar vooral Daniel Day-Lewis spelen alsof hun leven er van af hangt. En dan is er nog het interessante historische verhaal, de prachtige decors en de meesterlijke regie!