'R Xmas

'R Xmas (2001)

IMDb
5.6 / 10 911
Mijn cijfer
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Genre: Drama
Regie: Abel Ferrara
Cast: Drea de Matteo, Lillo Brancato, meer »
Lengte: 83 minuten
Land: Frankrijk, Verenigde Staten
Taal: Engels, Spaans

Kerst 1992 wordt een drugsdealer ontvoerd en wordt er een hoge som geld van zijn vrouw geŽist.

Het is kerst 1992 in New York. Een welgesteld paar woont met hun dochtertje in een van de duurste wijken van New York in een duur huis. Het geld om dit allemaal te kunnen kopen, is echter niet eerlijk verdiend. De twee hielden zich van 9 tot 5 bezig met het bepoederen van een groot deel van de New Yorkse drugsverslaafden. Er onstaat paniek wanneer de vrouw in de auto op haar man wacht en onbekende mannen het raam van de auto aan diggelen slaan. Haar man blijkt gekidnapt en de kidnappers eisen een belachelijk hoog bedrag van de vrouw.

Voordat regisseur Abel Ferrera zich op 'R Xmas stortte maakte hij onder anderen 'Bad Lieutenant' en 'Dangerous Game' waarin Madonna een poging deed te acteren.
In Ferrera's films zijn goed en kwaad vaak anders verdeeld dan de bedoeling is. Zo stort hij zich in 'R Xmas' op het verschil van het gezinsleven en aan de andere kant de onderwereld waarin de ouders zich bevinden. Hij toont geen medeleven met de familie, maar maakt duidelijk dat zij zelf degenen zijn die verantwoordelijk zijn voor hun daden. • Pers -  

  Teleurstellend vaag

  Ferrara hakte in het verleden een stuk dwingender met hetzelfde bijltje en blijft teleurstellend vaag waar het een stellingname voor of tegen Giuliani's schoonmaak betreft.

  Bart van der Put - Het Parool
 • Overige informatie  
  Bioscooppremière: Donderdag 12 december 2002
  Distributeur: Nederlands Film Museum Distributie