Star Trek: First Contact

Star Trek: First Contact (1996)

Film1
7.7 / 10
26
Mijn cijfer
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Genre: Actie, Sciencefiction
Regie: Jonathan Frakes
Cast: Patrick Stewart, Jonathan Frakes, meer »
Lengte: 110 minuten
Land: Verenigde Staten
Taal: Engels

De Borg gaan terug in de tijd met de bedoeling om de eerste succesvolle ruimtevaart en buitenaardse contact van de mensheid te voorkomen

Het is de 24e eeuw. Kapitein Picard patrouilleert met de Enterprise langs de rand van de Neutral Zone. Wanneer hij een gevecht met de Borg verkeerd uit ziet pakken negeert hij orders en grijpt in. Maar de nagenoeg onverslaanbare Borg neemt de Enterprise over en pakt het plan op om terug in de tijd te reizen en zo de eerste ruimtevaart van de mensheid te voorkomen. Picard en zijn crew zijn vastbesloten dit plan te verijdelen zodat de mens op het juiste moment in de geschiedenis het eerste buitenaardse contact maakt.

Tweede film in de franchise waarin de castleden van de tv-serie Star Trek: The Next Generation te zien zijn in plaats van Star Trek: The Original Series. De hoofdrollen zijn nu voor Patrick Stewart (Kapitein Picard), Jonathan Frakes (Will Riker), Gates McFadden (Dr. Beverly Crusher), Marina Sirtis (Deanna Troi), Brent Spiner (Data), LeVar Burton (Geordi La Forge) en Michael Dorn (Luitenant Worf). First Contact is daarnaast geregisseerd door Jonathan Frakes.