Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl

Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl (2003)

Film1
8.7 / 10
1671
Pers
80% 1
Mijn cijfer
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Genre: Actie, Avontuur
Regie: Gore Verbinski
Cast: Johnny Depp, Geoffrey Rush, meer »
Lengte: 143 minuten
Land: Verenigde Staten
Taal: Engels

Piratenfilm met de onnavolgbare Johnny Depp als kapitein Jack Sparrow, die een legertje vervloekte piraten achter zich aan krijgt

De Caribische Eilanden in de 17e eeuw. Wanneer de dochter van de gouverneur wordt ontvoerd door de gevaarlijke kapitein Barbossa (Geoffrey Rush), roept haar vriend Will (Orlando Bloom) de hulp in van piratenheld Jack Sparrow (Johnny Depp). De twee weten echter niet dat er een vloek rust op hun tegenstanders, de bemanning van piratenschip The Black Pearl die zich begeven in een schemergebied tussen leven en dood. De schurken hebben het bloed van de ontvoerde dochter nodig om de vloek op te heffen.

Het idee achter de aktiefilm 'Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl' is gebaseerd op de beroemde attractie in Disneyland. Het is de huidige Hollywoodstudio's nooit echt gelukt om een succesvolle piratenfilm te maken, maar producent Jerry Bruckheimer staat vaak wel garant voor een spetterende actiefilm. In de hoofdrollen zien we Johnny Depp, Geoffrey Rush en 'Lord of the Rings'-ster Orlando Bloom.