X-Men

X-Men (2000)

Film1
7.9 / 10
170
Mijn cijfer
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Genre: Actie, Sciencefiction
Regie: Bryan Singer
Cast: Hugh Jackman, Patrick Stewart, meer »
Lengte: 104 minuten
Land: Verenigde Staten
Taal: Engels

Verfilming van een populaire stripreeks waarin een groep goedaardige superhelden de wereld uit handen van een stel kwaadaardige mutanten moet redden

Het jonge meisje Rogue komt er achter dat ze over een bovennatuurlijke gave beschikt. Na een verschrikkelijk ongeluk besluit ze van huis weg te lopen. Na een lange tocht komt ze in het hoge noorden Wolverine tegen die ook over bovennatuurlijke gaven beschikt. Samen gaan ze naar een school voor bovennatuurlijke mensen, waar Professor Xavier de jonge mensen opleidt om met hun krachten om te gaan. Dit komt goed van pas als de levensgevaarlijke Magneto het op de gehele mensheid heeft voorzien. Cyclops, Storm, Jean Grey en natuurlijk Wolverine trekken erop uit om Magneto tegen te houden.

Regisseur Bryan Singer brak midden jaren negentig door met 'The Usual Suspects'. Met 'X-Men' blies de filmmaker het superheldengenre nieuw leven in. Met een bescheiden budget en relatief onbekende acteurs wist Singer de film om te toveren in een waar kassucces. Ook het tweede deel uit 2003 was een groots succes. Voor deel drie bedankte Singer voor de eer. Hij richtte zich liever op die andere superheld, Superman. Terwijl Brett Ratner 'X-Men: The Last Stand' (2006) maakte, regisseerde Singer 'Superman Returns' (2006). Hierna hield Singer het genre even voor gezien. Zijn volgende film, 'Valkyrie', gaat over de mislukte moordaanslag op Adolf Hitler.