You Can Count on Me

You Can Count on Me (2000)

Film1
6.7 / 10
18
Mijn cijfer
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Genre: Drama, Tragikomedie
Regie: Kenneth Lonergan
Cast: Laura Linney, Mark Ruffalo, meer »
Lengte: 110 minuten
Land: Verenigde Staten
Taal: Engels

Prachtig drama over de relatie tussen een broer en een zus die onder spanning komt te staan wanneer ze elkaar na lange tijd weer zien.

Sammy is een ogenschijnlijk perfecte moeder. Ze mag dan wel gescheiden zijn en ze wil haar 8-jarige zoontje Rudy niet vertellen wie zijn vader is, maar verder heeft ze een goede baan bij de lokale bank. Ze zorgt goed voor haar zoontje en gaat uit met een saaie maar alleraardigste man die Bob heet. Sammy's broertje voldoet heel wat minder aan het perfecte plaatje. Hij heet Teddy, is een avonturier die zichzelf voortdurend in problemen brengt en gaat zijn zus opzoeken wanneer hij in de problemen zit. Wanneer de twee elkaar na lange tijd weer zien, komt hun toch al niet zo sterke relatie onder spanning te staan.

'You Can Count on Me' was in Amerika een zogenaamde 'surprise hit'. De film was met een klein budget gemaakt maar kreeg toch de nodige aandacht door het uitstekende acteerwerk, vooral van hoofdrolspeelster Laura Linney. Zij werd zelfs genomineerd voor een Oscar voor beste vrouwelijke bijrol. Verder won deze, door Martin Scorsese geproduceerde film, vele prijzen op kleine festivals. 'You Cant Count on Me' is het regiedebuut van scenarioschrijver en theaterregisseur Kenneth Lorrigan.  • Overige informatie  
    Bioscooppremière: Donderdag 10 mei 2001
    Distributeur: United International Pictures
    Bezoekers: 4.775