The Last Samurai

The Last Samurai (2003)

Film1
7.8 / 10
525
Mijn cijfer
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Genre: Actie, Avontuur, Drama, Oorlog
Regie: Edward Zwick
Cast: Tom Cruise, Ken Watanabe, meer »
Lengte: 154 minuten
Land: Verenigde Staten, Nieuw-Zeeland, Japan
Taal: Engels, Japans, Frans

Tom Cruise speelt een veteraan uit de Amerikaanse Burgeroorlog en komt in Japan tussen de troepen van de keizer en de Samurais in te staan

Een veteraan uit de Amerikaanse Burgeroorlog, kapitein Woodrow Algren (Tom Cruise), komt in Japan aan. Het is 1870 en het is zijn werk de soldaten van keizer Meiji te trainen. Deze Japanse troepen moeten vechten tegen Samurai die stukken land terug willen veroveren van de keizer. Wanneer kapitein Woodrow Algren gevangen wordt door de Samurai ziet hij ook hun kant van het verhaal en moet hij kiezen voor wie en voor welk motief hij nu werkelijk wil vechten.

Het spectaculaire oorlogsdrama 'The Last Samurai' van regisseur Edward Zwick ('The Siege') was een echte uitdaging voor Tom Cruise. Als hoofdrolspeler werd er onder meer van hem verwacht dat hij een woordje Japans sprak. De taal leren was maar een klein deel van de zware beproeving die hem boven het hoofd hing. Maar liefst acht maanden training waren nodig om Cruise de Samurai-vechttechnieken enigszins bij te brengen.