Casualties of War

Casualties of War (1989)

Film1
7.2 / 10
20
IMDb
7 / 10 22634
Mijn cijfer
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Genre: Drama, Oorlog
Regie: Brian De Palma
Cast: Michael J. Fox, Sean Penn, meer »
Lengte: 110 minuten
Land: Verenigde Staten
Taal: Engels

Oorlogsdrama van Brian De Palma over een jonge Amerikaanse soldaat die zich verzet tegen een wreed plan van zijn kameraden

Talloze Amerikaanse soldaten worden naar Vietnam gestuurd om mee te vechten in de Vietnam-Oorlog. De jonge soldaat Eriksson (Michael J. Fox) is het groentje van zijn peloton. Tijdens een gevecht redt sergeant Meserve (Sean Penn) zijn leven, maar als een andere soldaat van de groep wordt vermoord, moet er wraak worden genomen. Meserve, Eriksson en de rest van het team gaan het gevecht aan en kennen daarbij geen grenzen. Meserve slaat echter door. Hij wil een jonge vrouw ontvoeren en verkrachten. Eriksson weet dat hij dit niet mag laten gebeuren, maar wordt onvrijwillig deelgenoot van het plan. Hij weigert deel te nemen aan de gruwelijke gebeurtenis, wat hem door zijn kameraden niet in dank wordt afgenomen.

Na het succesvolle 'The Untouchables' stortte regisseur Brian De Palma ('Scarface', 'Mission: Impossible') zich op de Vietnam-film 'Casualties of War'. De script is gebaseerd op een reeks artikelen van journalist Daniel Lang die in 1969 gepubliceerd werden in The New Yorker over gebeurtenissen van drie jaar eerder. Ondanks het aangrijpende verhaal en een sterke cast werd 'Casualties of War' nooit zo bekend als andere Vietnam-films zoals 'Platoon' of 'Full Metal Jacket'. 'Casualties of War' begint als een zoveelste bloederige oorlogsfilm, maar ontwikkelt zich naar een psychologisch drama. Sean Penn en vooral Michael J. Fox vertolken verrassend goed hun rollen.