Klantenservice - Veelgestelde vragen

Hoe kijk ik Film1 op mijn tablet of smartphone?

1. Download de Film1-app
De Film1-app is gratis beschikbaar in de App Store en de Google Play Store.
Een iPhone of iPad moet minimaal draaien op iOS 9.0 en op een Android-toestel moet minstens Android 4.3 geïnstalleerd staan.
2. Log in via je tv-aanbieder
Start de Film1-app, selecteer een film en klik op Afspelen.
Er verschijnt nu een inlogscherm: selecteer hier jouw tv-aanbieder en voer de inloggegevens in die je bij deze provider gebruikt. Wij streven ernaar dat alle aanbieders van Film1 de app ondersteunen.
3. Koppel je smartphone of tablet aan je Film1 account
Bij het eerste gebruik van een smartphone of tablet krijg je de melding dat je een nieuw apparaat moet toevoegen en word je gevraagd het een naam te geven (bijvoorbeeld "iPad van Pieter"). Kijk voor meer informatie over het koppelen van een smartphone of tablet aan Film1 op de pagina 'Apparaten koppelen of verwijderen'.

Wat is Film1 Start?

Film1 Start is een tijdelijk account dat een nieuwe abonnee in de eerste week kan gebruiken totdat Film1 is geactiveerd bij de tv-aanbieder. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Film1 Start-account'.

Waarom kan ik niet inloggen als klant van KPN, Telfort of XS4ALL?

Film1 abonnees die zijn aangesloten bij KPN, Telfort of XS4ALL kunnen via de eigen interactieve tv apps van deze aanbieders het aanbod van Film1 bekijken op smartphone of tablet. Ook bieden zij hun eigen mogelijkheid om tv te kijken via PC of laptop.
Kijk voor meer informatie op de website van de desbetreffende provider:
- KPN Interactieve TV
- Telfort Interactieve TV Online
- XS4ALL Televisie
Ook abonnees van KPN, Telfort en XS4ALL raden we aan om de gratis Film1-app te downloaden, zodat je gebruik kunt maken van de programma-informatie die hierin staat vermeld.

Kan ik Film1 vanaf mijn tablet of smartphone ook streamen naar mijn tv?

Ja, met de Film1-app op je smartphone of tablet kun je streamen naar een televisie via AirPlay of Chromecast. AirPlay werkt in combinatie met Apple TV en de Google Chromecast is een streamingapparaatje dat je aansluit op de HDMI-poort van je televisie.

Op hoeveel apparaten kan ik Film1 kijken?

Er kunnen maximaal vier apparaten geregistreerd worden ongeacht of dit een PC, Mac, laptop, tablet, smartphone, Android TV, PlayStation® of een combinatie hiervan is. Wil je een nieuw apparaat toevoegen terwijl er al vier registraties staan, dan dien je eerst een apparaat te verwijderen. Nadat je een apparaat vervangen hebt, kun je gedurende 30 dagen geen apparaten meer verwijderen.
Deze restricties worden contractueel opgelegd door de filmstudio's. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Apparaten koppelen of verwijderen'.

Moet ik extra betalen om Film1 op mijn smartphone of tablet te bekijken?

Nee, dit is een gratis dienst voor alle Film1-abonnees - mits ondersteund door jouw aanbieder van digitale tv - en er worden met deze service geen extra kosten aan Film1 gemaakt.
LET OP! De meeste telecom-providers brengen wel extra kosten in rekening voor mobiel datagebruik. Het streamen van video verbruikt erg veel data dus als je een mobiel datalimiet hebt raden we je aan zoveel mogelijk via wifi te kijken.

Ik heb een film gestart maar wil hem graag op een ander apparaat verder kijken, kan dit?

Ja, wanneer je een film tussentijds stopt wordt onthouden waar je bent gebleven. Als je dan op een ander apparaat weer gaat afspelen, zal de film verder gaan waar je gebleven was.

Kan ik tegelijkertijd op meerdere apparaten kijken?

Nee, je kunt op één apparaat tegelijkertijd kijken. Je kunt wel een film starten via de app of de website tijdens het on demand kijken met een settopbox.

Kan ik Film1 in het buitenland bekijken?

Nee, het is helaas niet toegestaan om Film1 buiten Nederland te bekijken. Dit heeft te maken met de distributierechten.

Kan ik ook de Film1-kanalen live bekijken op een smartphone of tablet?

Ja, in de Film1-app kun je het kanaal Film1 Premiere live streamen. De overige drie lineaire kanalen worden uitsluitend op digitale televisie aangeboden.

Kan ik bij Film1 ook films of series downloaden?

Nee, films en series kunnen alleen op streaming basis worden bekeken. Dit heeft te maken met de distributierechten.

Hoe veilig is Film1 kijken op mijn apparaat?

Met je persoonlijke gebruikersnaam en wachtwoord van je provider log je snel en eenvoudig in op de beveiligde omgeving van Film1. Deze inloggegevens blijven in beheer van je provider en worden noch aan Film1 noch aan derden verstrekt.