Klantenservice - Veelgestelde vragen

Hoe kijk ik Film1 op Android TV?

1. Download de Film1-app
Ga binnen Android TV naar de Google Play Store en installeer de gratis Film1-app.
2. Log in via je tv-aanbieder
Start de app, selecteer een film uit het aanbod en kies voor INLOGGEN FILM1. Er verschijnt nu een inlogscherm: selecteer hier jouw tv-aanbieder en voer de inloggegevens in die je bij deze provider gebruikt. Wij streven ernaar dat alle aanbieders van Film1 deze functionaliteit ondersteunen.
3. Koppel Android TV aan je Film1 account
Bij het eerste gebruik krijg je de melding dat je een nieuw apparaat moet toevoegen en word je gevraagd het een naam te geven (bijvoorbeeld "AndroidTV van Pieter"). Kijk voor meer informatie over het koppelen van een apparaat aan Film1 op de pagina 'Apparaten koppelen of verwijderen'.

Hoe kijk ik Film1 via PlayStation®?

Een PS3®- of PS4®-systeem kan ook aan een regulier Film1-abonnement worden gekoppeld (dus buiten het alternatieve Film1 PlayStation®-abonnement om). Het registreren van een PlayStation® geschiedt middels een activatiecode:
1. Installeer de Film1-app en check de activatiecode
Ga op de PlayStation® naar de PlayStation®Store en installeer de gratis Film1-app.
Start de app en selecteer een film uit het aanbod. Bij eerste gebruik zal de app vragen welke abonnementsvorm je gaat gebruiken: een nieuw Film1 PlayStation®-abonnement (PSN) of een bestaand Film1-abonnement via een tv-aanbieder (Ziggo, CanalDigitaal, e.d.). Kijk bij de tweede optie en noteer de activatiecode die hier in beeld verschijnt.
2. Log in op film1.nl/activeren via jouw tv-aanbieder
Ga via een internetbrowser naar www.film1.nl/activeren. Kies hier jouw tv-aanbieder en log in met de gegevens zoals die bij deze provider bekend zijn. Wij streven ernaar dat alle aanbieders van Film1 deze functionaliteit ondersteunen.
3. Activeer de PlayStation®
Ga naar de tab 'Mediabox of PlayStation activeren'. Vul op deze pagina de activatiecode in en klik op Verstuur. De PlayStation® wordt nu gekoppeld aan je Film1-abonnement.

Wat is Film1 Start?

Film1 Start is een tijdelijk account dat een nieuwe abonnee in de eerste week kan gebruiken totdat Film1 is geactiveerd bij de tv-aanbieder. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Film1 Start-account'.

Waarom kan ik niet inloggen als klant van KPN, Telfort of XS4ALL?

Film1 abonnees die zijn aangesloten bij KPN, Telfort of XS4ALL kunnen via de eigen interactieve tv apps van deze aanbieders het aanbod van Film1 bekijken op smartphone of tablet. Ook bieden zij hun eigen mogelijkheid om tv te kijken via PC of laptop.
Kijk voor meer informatie op de website van de desbetreffende provider:
- KPN Interactieve TV
- Telfort Interactieve TV Online
- XS4ALL Televisie

Op hoeveel apparaten kan ik Film1 kijken?

Er kunnen maximaal vier apparaten geregistreerd worden ongeacht of dit een PC, Mac, laptop, tablet, smartphone, Android TV, PlayStation® of een combinatie hiervan is. Wil je een nieuw apparaat toevoegen terwijl er al vier registraties staan, dan dien je eerst een apparaat te verwijderen. Nadat je een apparaat vervangen hebt, kun je gedurende 30 dagen geen apparaten meer verwijderen.
Deze restricties worden contractueel opgelegd door de filmstudio's. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Apparaten koppelen of verwijderen'.

Moet ik extra betalen om Film1 via Android TV of PlayStation® te bekijken?

Nee, dit is een gratis dienst voor alle Film1-abonnees en er worden met deze service geen extra kosten aan Film1 gemaakt.
NB Gebruikers van een Film1 PlayStation®-abonnement dragen uiteraard wel het reguliere abonnementsgeld af aan PlayStation® Network (PSN).

Ik heb een film gestart maar wil hem graag op een ander apparaat verder kijken, kan dit?

Ja, wanneer je een film tussentijds stopt wordt onthouden waar je bent gebleven. Als je dan op een ander apparaat weer gaat afspelen, zal de film verder gaan waar je gebleven was.

Kan ik Film1 in het buitenland bekijken?

Nee, het is helaas niet toegestaan om Film1 buiten Nederland te bekijken. Dit heeft te maken met de distributierechten.

Kan ik ook de Film1-kanalen live bekijken op Android TV of PlayStation®?

Ja, in de Film1-app kun je het kanaal Film1 Premiere live streamen. De overige drie lineaire kanalen worden uitsluitend op digitale televisie aangeboden.

Hoe veilig is Film1 kijken op mijn apparaat?

Met je persoonlijke gebruikersnaam en wachtwoord van je provider log je snel en eenvoudig in op de beveiligde omgeving van Film1. Deze inloggegevens blijven in beheer van je provider en worden noch aan Film1 noch aan derden verstrekt.