Klantenservice - Veelgestelde vragen

Wat heb ik nodig om Film1 on demand via kanaal 105 te bekijken?

- Een Film1-abonnement via Ziggo
- Een Ziggo Mediabox XL (voorheen Horizon Mediabox)

Hoe werkt Film1-kanaal 105 bij Ziggo?

Als abonnee van Ziggo bereik je via kanaalnummer 105 een speciale zender waarop je het hele aanbod van Film1 on demand kunt bekijken. Om gebruik te maken van deze dienst moet je beschikken over een Ziggo Mediabox XL (voorheen Horizon Mediabox). Bij eerste gebruik dien je deze box online te activeren - lees verder voor uitvoerige instructies.

Hoe activeer ik mijn Mediabox XL om Film1 te kijken via kanaal 105?

Om Film1 via kanaal 105 te kunnen bekijken, dien je eenmalig de Mediabox XL online te activeren en te koppelen aan je Film1-account. Volg hiertoe de volgende drie stappen:
1. Ga naar kanaal 105 en check de activatiecode
Stem je Mediabox XL af op kanaal 105 en accepteer indien nodig de voorwaarden om toegang te krijgen tot de apps. Start het afspelen van een film uit het aanbod. Bij eerste gebruik verschijnt er een activatiecode in beeld. Noteer deze code.
2. Log in op film1.nl/activeren met je Ziggo-accountgegevens
Ga via een internetbrowser naar www.film1.nl/activeren. Kies hier Ziggo als tv-aanbieder en voer de inloggegevens in die je bij Mijn Ziggo gebruikt.
3. Activeer de Mediabox
Ga naar de tab 'Mediabox of PlayStation activeren'. Vul op deze pagina de activatiecode in en klik op Verstuur. De Mediabox wordt nu gekoppeld aan je Film1-abonnement.

Kan ik gebruik maken van kanaal 105 met een Film1 Start-account?

Ja, als abonnee bij Ziggo kun je een Mediabox XL koppelen aan een Film1 Start-account. Na de eerste zeven dagen zal dit Start-account worden gedeactiveerd en dien je de Mediabox XL opnieuw te koppelen aan je Ziggo-account. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Film1 Start-account'.

Moet ik extra betalen om Film1 via kanaal 105 te bekijken?

Nee, dit is een gratis dienst voor alle Film1-abonnees bij Ziggo.

Telt een geactiveerde Mediabox XL mee als een van de maximaal vier gekoppelde apparaten?

Nee. De activatie van de Mediabox XL telt niet mee bij de maximaal vier apparaten die aan Film1 gekoppeld mogen worden - zoals PC, Mac, laptop, tablet, smartphone, Android TV of PlayStation®.

Kan ik Film1 ook on demand kijken zonder Mediabox XL?

Natuurlijk. Als je geen gebruik kunt maken van kanaal 105, kun je uiteraard nog steeds het aanbod van Film1 on demand bekijken via het interactieve menu van Ziggo. Ga naar het algemene On Demand-menu en selecteer Film1 in de categorie Aanbieders.

Zal het on demand tv-kanaal ook voor andere providers beschikbaar worden?

Het speciale on demand tv-kanaal is gelanceerd bij Ziggo. Film1 hoopt deze dienst ook via meer providers aan te kunnen bieden, maar of en wanneer andere aanbieders de functionaliteit gaan ondersteunen is momenteel nog niet bekend.

Ik kom bij het gebruik van kanaal 105 soms weer op het hoofdscherm terecht. Hoe komt dat?

Deze Film1-applicatie zit momenteel nog in een testfase en is helaas nog niet vrij van bugs. Er wordt hard aan gewerkt om alle bestaande problemen op te lossen.