Klantenservice - Veelgestelde vragen

Wat is een Film1 Start-account?

Film1 Start is een tijdelijk account dat een nieuwe abonnee in de eerste week kan gebruiken om in te loggen op de website en de Film1-app. Nadat je je hebt aangemeld voor Film1 via onze abonneerpagina krijg je per e-mail een Film1 Start-account toegewezen, zodat je direct kunt kijken via film1.nl en de app. Daarnaast gaat jouw tv-aanbieder aan de slag om Film1 binnen zeven dagen te activeren via digitale televisie. Let op: Je ontvangt geen Film1 Start-account wanneer je je direct bij je tv-aanbieder hebt aangemeld voor het abonnement op Film1.

Hoe log ik in op Film1 Start?

Nadat je je hebt aangemeld als nieuwe klant van Film1 op onze abonneerpagina, ontvang je je tijdelijke inloggegevens via de bevestigingsmail. Selecteer bij het inloggen in de Film1-app of op de Film1-website op het Film1 Start-logo (en klik niet op het logo van je tv-aanbieder) en voer de gebruikersnaam en het wachtwoord in die in de e-mail staan vermeld.

Krijg ik een Start-account als ik Film1 via mijn tv-aanbieder toevoeg aan mijn zenderpakket?

Nee, wanneer je een abonnement op Film1 direct afsluit via de website of de klantenservice van je tv-aanbieder - middels een uitbreiding van je zenderpakket - dan krijg je geen Film1 Start-account. Je kunt dan pas inloggen op Film1 als je tv-aanbieder het abonnement heeft geactiveerd en nadat jouw gegevens aan ons systeem zijn toegevoegd. De activeringsperiode hangt af van de provider en verschilt van enkele minuten tot een paar dagen.

Wat kan ik met een Film1 Start-account?

Met een Film1 Start-account kun je direct Film1 kijken op een smartphone, tablet, PC, Mac, laptop, Android TV of PlayStation® - ook wanneer je nog geen Film1 kunt ontvangen op je televisie.
Je kunt maximaal vier verschillende apparaten koppelen aan Film1. Kijk voor meer informatie over het koppelen van een apparaat aan Film1 op de pagina 'Apparaten koppelen of verwijderen'.

Kan ik met een Start-account gebruik maken van Ziggo kanaal 105?

Ja, als abonnee bij Ziggo kun je een Mediabox XL koppelen aan een Film1 Start-account. Na zeven dagen zal het Start-account worden gedeactiveerd en dien je de Mediabox XL opnieuw te koppelen aan je Ziggo-account. Kijk voor meer informatie op de pagina 'On Demand via Ziggo kanaal 105'.

Hoe lang blijft mijn Film1 Start-account geldig?

Het Film1 Start-account blijft zeven dagen geldig. Daarna dien je in te loggen via je eigen tv-aanbieder en moet je je apparaten opnieuw koppelen. Kies bij het inloggen op Film1 het logo van jouw provider en log in met de gebruikersgegevens die je bij deze tv-aanbieder hebt.

Worden de apparaten die ik heb gekoppeld aan mijn Start-account automatisch overgezet?

Nee. Na zeven dagen verloopt je Film1 Start-account en vervallen alle bestaande registraties. Vervolgens dien je je apparaten te koppelen aan het account dat je hebt bij je tv-aanbieder. Kijk voor meer informatie over het koppelen van een apparaat aan Film1 op de pagina 'Apparaten koppelen of verwijderen'.

Kan ik een gekoppeld apparaat al overzetten voordat mijn Film1 Start-account is verlopen?

Ja. De koppeling van een smartphone, tablet, PC, Mac of laptop aan een Film1 Start-account wordt overschreven zodra je het apparaat koppelt aan een regulier abonnement.
Heb je een PlayStation® gekoppeld, dan dien je te wachten tot je Start-account niet meer geldig is en je bij het inloggen een nieuwe activeringscode ziet verschijnen.