Klantenservice - Veelgestelde vragen

Hoe kijk ik Film1 op mijn PC, Mac of laptop?

Ga op je PC, Mac of laptop naar film1.nl en klik op het inlog-icoontje rechtsboven aan de pagina. Selecteer vervolgens jouw tv-aanbieder en log in met de gegevens zoals die bij deze aanbieder bekend zijn.
Mocht je hierbij problemen ondervinden, klik dan hier voor technische ondersteuning.
Wij streven ernaar dat alle aanbieders van Film1 deze functionaliteit ondersteunen.

Hoe kijk ik Film1 op mijn tablet of smartphone?

Wil je op je tablet of smartphone kijken, download dan de Film1 App. Deze applicatie is gratis beschikbaar in de Apple Store en Google Play Store:
- Android
- Apple iOS
Mocht je hierbij problemen ondervinden, klik dan hier voor technische ondersteuning.

Vanuit de Film1 App selecteer je jouw tv-aanbieder en log je in met de gegevens zoals die bij deze aanbieder bekend zijn. Wij streven ernaar dat alle aanbieders van Film1 deze functionaliteit ondersteunen.

Waarom kan ik bij de aanbieders niet kiezen voor KPN, Telfort of XS4ALL?

Film1 abonnees die zijn aangesloten bij KPN, Telfort en XS4ALL kunnen via de iTV online app van de desbetreffende tv aanbieder het aanbod films en series van Film1 bekijken. Kijk voor de handleiding betreffende het downloaden van de iTV online app op de website van je tv aanbieder. Ook abonnees van KPN, Telfort en XS4ALL raden we aan om de gratis Film1 app te downloaden, zodat je gebruik kunt maken van de programma-informatie die hierin staat vermeld.

Kan ik Film1 vanaf mijn tablet of smartphone ook streamen naar mijn tv?

Ja, met de Film1 App op je smartphone of tablet kun je streamen naar een televisie via AirPlay of Chromecast. AirPlay werkt in combinatie met Apple TV en de Google Chromecast is een streamingapparaatje dat je aansluit op de HDMI-poort van je televisie.

Hoe kijk ik Film1 op Android TV?

Om gebruik te kunnen maken van Android TV moet je een geschikt merk en model televisie hebben of beschikken over een apart Android TV Device.
Download op televisies die uitgerust zijn met het Android-platform de gratis Film1 App in de Google Play Store. Blader door het uitgebreide aanbod van Film1 of zoek op een titel en kijk direct naar alle films en series.

Op hoeveel apparaten kan ik Film1 kijken?

Er kunnen maximaal vier apparaten geregistreerd worden ongeacht of dit een PC, Mac, laptop, tablet, smartphone, Android TV of een combinatie hiervan is. Wil je een nieuw apparaat toevoegen, dan dien je eerst een apparaat te verwijderen. Nadat je een apparaat vervangen hebt, kun je gedurende 30 dagen geen apparaten meer verwijderen.
Kijk voor meer informatie op de pagina 'registreren en verwijderen van apparaten'.

Moet ik betalen om films op mijn PC, Mac, tablet, laptop, smartphone of Android TV te bekijken?

Nee, dit is een gratis dienst voor alle Film1-abonnees en er worden met deze service geen extra kosten aan Film1 gemaakt.
LET OP! De meeste telecom-providers brengen wel extra kosten in rekening voor mobiel datagebruik. Het streamen van video verbruikt erg veel data dus als je een mobiel datalimiet hebt raden we je aan zoveel mogelijk via wifi te kijken.

Ik heb een film gestart maar wil hem graag op een ander apparaat verder kijken, kan dit?

Ja, wanneer je een film tussentijds stopt wordt onthouden waar je bent gebleven. Als je dan op een ander apparaat weer gaat afspelen, zal de film verder gaan waar je gebleven was.

Kan ik tegelijkertijd op meerdere apparaten kijken?

Nee, je kunt op één apparaat tegelijkertijd kijken. Wel kun je Film1 via de app of website tegelijkertijd gebruiken met het on demand kijken via interactieve tv op je decoder.

Kan ik in het kader van ouderlijk toezicht een pincode instellen voor films en series?

Ja. De leeftijdsgrens kan beperkt worden met een pincode. Klik hier voor meer informatie.

Hoe vaak worden films en series ververst?

Dagelijks wordt het aanbod vernieuwd. Klik hier voor het actuele filmaanbod of hier voor het serie aanbod. Of kijk voor het meest actuele aanbod heel gemakkelijk via de Film1 App.

Kan ik Film1 in het buitenland bekijken?

Nee, het is helaas niet toegestaan om Film1 buiten Nederland te bekijken. Dit heeft te maken met de distributierechten.

Wat is Film1 VIP?

Film1 VIP zijn accounts die door Film1 toegekend worden aan bedrijven gerelateerd aan Film1. Het is niet mogelijk om een Film1 VIP account aan te vragen.

Kan ik ook de vijf Film1-kanalen bekijken op een PC, laptop, tablet, smartphone of Android TV?

Nee, de lineaire kanalen van Film1 worden uitsluitend op digitale televisie aangeboden. Dit heeft te maken met de distributierechten.
Met een Film1 PlayStation®-abonnement kun je wel het kanaal Film1 Premiere live kijken.

Kan ik bij Film1 ook films of series downloaden?

Nee, films en series kunnen alleen op streaming basis worden bekeken. Dit heeft te maken met de distributierechten.

Hoe veilig is Film1 kijken op mijn apparaat?

Met je persoonlijke gebruikersnaam en wachtwoord van je provider log je snel en eenvoudig in op de beveiligde omgeving van Film1. Alle persoonlijke gegevens zijn beschermd en veilig. Deze worden nooit aan derden doorgegeven.