Klantenservice - Veelgestelde vragen

Hoe kijk ik Film1 op mijn PC, Mac of laptop?

1. Log in via je tv-aanbieder
Selecteer een film op de site, klik op 'Kijk nu' en vervolgens op 'Log in om de film af te spelen'.
Er verschijnt nu een inlogscherm: selecteer hier jouw tv-aanbieder en voer de inloggegevens in die je bij deze provider gebruikt. Wij streven ernaar dat alle aanbieders van Film1 deze functionaliteit ondersteunen.
2. Koppel je PC, Mac of laptop aan je Film1 account
Bij het eerste gebruik van een PC, Mac of laptop krijg je de melding dat je een nieuw apparaat moet toevoegen en word je gevraagd het een naam te geven (bijvoorbeeld "Laptop van Pieter"). Kijk voor meer informatie over het koppelen van een PC, Mac of laptop aan Film1 op de pagina 'Apparaten koppelen of verwijderen'.

Wat is Film1 Start?

Film1 Start is een tijdelijk account dat een nieuwe abonnee in de eerste week kan gebruiken totdat Film1 is geactiveerd bij de tv-aanbieder. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Film1 Start-account'.

Waarom kan ik niet inloggen als klant van KPN, Telfort of XS4ALL?

Film1 abonnees die zijn aangesloten bij KPN, Telfort of XS4ALL kunnen via de eigen interactieve tv apps van deze aanbieders het aanbod van Film1 bekijken op smartphone of tablet. Ook bieden zij hun eigen mogelijkheid om tv te kijken via PC of laptop.
Kijk voor meer informatie op de website van de desbetreffende provider:
- KPN Interactieve TV
- Telfort Interactieve TV Online
- XS4ALL Televisie

Met welke webbrowers werkt de Film1 videospeler?

De online videospeler van Film1 kan gebruikt worden in combinatie met alle gangbare browsers zoals Microsoft Internet Explorer, Safari, Microsoft Edge, Mozilla Firefox en Google Chrome.
LET OP: De registratie van je apparaat is gekoppeld aan de webbrowser die je gebruikt. Wanneer je overstapt van browser (bijvoorbeeld van Internet Explorer naar Chrome), dan wordt de PC of laptop beschouwd als een nieuw apparaat. Heb je op dat moment al vier apparaten geregistreerd staan, dan dien je eerst een apparaat te verwijderen voordat je een nieuwe mag registreren. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Apparaten koppelen of verwijderen'.

Op hoeveel apparaten kan ik Film1 kijken?

Er kunnen maximaal vier apparaten geregistreerd worden ongeacht of dit een PC, Mac, laptop, tablet, smartphone, Android TV, PlayStation® of een combinatie hiervan is. Wil je een nieuw apparaat toevoegen terwijl er al vier registraties staan, dan dien je eerst een apparaat te verwijderen. Nadat je een apparaat vervangen hebt, kun je gedurende 30 dagen geen apparaten meer verwijderen.
Deze restricties worden contractueel opgelegd door de filmstudio's. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Apparaten koppelen of verwijderen'.

Moet ik extra betalen om Film1 op mijn PC, Mac of laptop te bekijken?

Nee, dit is een gratis dienst voor alle Film1-abonnees - mits ondersteund door jouw aanbieder van digitale tv - en er worden met deze service geen extra kosten aan Film1 gemaakt.

Ik heb een film gestart maar wil hem graag op een ander apparaat verder kijken, kan dit?

Ja, wanneer je een film tussentijds stopt wordt onthouden waar je bent gebleven. Als je dan op een ander apparaat weer gaat afspelen, zal de film verder gaan waar je gebleven was.

Kan ik tegelijkertijd op meerdere apparaten kijken?

Nee, je kunt op één apparaat tegelijkertijd kijken. Je kunt wel een film starten via de app of de website tijdens het on demand kijken met een settopbox.

Kan ik ook de Film1-kanalen live bekijken op een PC of laptop?

Nee, de live kanalen zijn niet via de Film1-website te zien en daardoor niet te bekijken op PC of laptop. Het kanaal Film1 Premiere is wel live te volgen met de Film1-app voor smartphone, tablet, Android TV of PlayStation®. De overige drie lineaire kanalen van Film1 worden uitsluitend op digitale televisie aangeboden.

Kan ik Film1 in het buitenland bekijken?

Nee, het is helaas niet toegestaan om Film1 buiten Nederland te bekijken. Dit heeft te maken met de distributierechten.

Hoe veilig is Film1 kijken op mijn apparaat?

Met je persoonlijke gebruikersnaam en wachtwoord van je provider log je snel en eenvoudig in op de beveiligde omgeving van Film1. Deze inloggegevens blijven in beheer van je provider en worden noch aan Film1 noch aan derden verstrekt.