Klantenservice - Problemen oplossen

Ik heb zojuist een Film1-abonnement afgesloten, waarom kan ik nog niet inloggen op de app?

Afhankelijk van de tv-aanbieder kan het even duren eer een nieuw Film1-abonnement is geactiveerd en je gegevens aan ons inlogsysteem zijn toegevoegd. De activeringsperiode hangt af van de provider en verschilt van enkele minuten tot een paar dagen.
Wanneer je je online hebt aangemeld via onze Film1 abonneerpagina kun je in de tussentijd gebruik maken van je tijdelijke Film1 Start-account om in te loggen op de app. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Film1 Start-account'.

Waarom is de Film1-app niet beschikbaar voor mijn smartphone of tablet?

De Film1-app werkt op alle iPhones, iPads en iPod Touch apparaten met iOS 9.0 of nieuwer.
Op het Android-platform functioneert de Film1-app op toestellen met tenminste Android 4.3.

De Film1-app werkt niet naar behoren. Wat nu?

Als de Film1-app niet goed werkt, kun je de applicatie het beste helemaal verwijderen. Daarna download je de applicatie via de App Store of de Google Play Store en installeer je deze opnieuw.
De app ondersteunt geen smartphones of tablets die geroot of gejailbreakt zijn. Een Android-toestel moet bovendien gecertificeerd zijn door Google voor het gebruik van onze digitale kopieerbeveiliging, Google Widevine DRM.

Wanneer moet ik mijn reeds gekoppelde smartphone of tablet nogmaals registreren?

Na een update van de systeemsoftware kan je smartphone of tablet meer niet herkend worden door het 'device management systeem' en zal het gezien worden als een nieuw apparaat. Dit kan helaas niet verholpen worden.
Tip: Verwijder de oude koppeling uit het systeem, omdat anders dit ene apparaat twee registraties bezet houdt. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Apparaten koppelen of verwijderen'.

Waarom hoor ik wel geluid, maar krijg ik geen beeld als ik stream via AirPlay?

Dit probleem komt voor wanneer het hele scherm van de iPad of iPhone via AirPlay wordt gestreamd naar de televisie - dus vanuit het iOS-systeem. Om AirPlay te gebruiken in combinatie met Film1, moet het vanuit de Film1-app worden ingeschakeld.
Daarnaast is het goed om te controleren of iOS op versie 9 of hoger draait en of de nieuwste versie van de Film1-app ge´nstalleerd staat. Via MacOS wordt Airplay niet ondersteund.

Kan ik vanaf de webbrowser op mijn mobiele apparaat naar Film1 kijken?

Nee. Op iOS van Apple en op het Android-platform kan Film1 alleen bekeken worden via de Film1-app. Kijken via de Film1-website functioneert uitsluitend op PC, Mac of laptop.

Bij het eerste gebruik keert mijn iPad steeds terug naar het inlogscherm. Kan ik dat oplossen?

Dit probleem kan mogelijk worden opgelost door eerst een keer in te loggen op de Film1-website en vervolgens de gebruikersvoorwaarden te accepteren. Bezoek hiervoor de inlogpagina.
Klik op de juiste provider en log in met de gebruikersgegevens zoals die bij deze aanbieder bekend zijn. Eenmaal terug op de Film1-website dienen de gebruikersvoorwaarden geaccepteerd te worden. Controleer tot slot of het nu wel lukt om succesvol in te loggen met de iPad.

Waarom kan ik op mijn Android-apparaat wel trailers bekijken maar geen films afspelen?

Waarschijnlijk wordt de smartphone of tablet in kwestie niet ondersteund door de digitale kopieerbeveiliging van de Film1-app, Google Widevine DRM. De trailers zijn voor alle app-gebruikers toegankelijk maar op het moment dat er een film wordt gestart dan treedt deze verplichte DRM in werking. Als daaruit blijkt dat het toestel niet gecertificeerd is, mag er helaas geen video worden afgespeeld.