Klantenservice - Ondersteuning

Op welke smartphones en tablets werkt de Film1 App?

De Film1 App werkt op alle iPhones, iPads en iPod Touch apparaten met iOS 9.0 of nieuwer.
Daarnaast is de Film1 App beschikbaar op het Android-platform. Deze functioneert op toestellen met tenminste Android 4.3. Het apparaat dient bovendien door Google gecertificeerd te zijn voor het gebruik van onze digitale kopieerbeveiliging, Google Widevine DRM. De app ondersteunt geen smartphones of tablets die geroot of gejailbreakt zijn.

Werkt de Film1 App ook met AirPlay en Chromecast?

Ja, de Film1 App ondersteunt het streamen vanaf smartphone of tablet naar een televisie. AirPlay werkt in combinatie met Apple TV en de Google Chromecast is een streamingapparaatje dat je kunt aansluiten op een HDMI-poort van je televisie.

Hoe kijk ik Film1 op Android TV?

Om gebruik te kunnen maken van Android TV moet je een geschikt merk en model televisie hebben of beschikken over een apart Android TV Device.
Download op televisies die uitgerust zijn met het Android-platform de gratis Film1 App in de Google Play Store.

Kan ik vanaf de webbrowser op mijn mobiele apparaat naar Film1 kijken?

Nee. Op het iOS (Apple) en Android-platform kan Film1 alleen bekeken worden via de Film1 App.

De Film1 App werkt niet naar behoren. Wat nu?

Als de Film1 App niet goed werkt, kun je de applicatie het beste verwijderen. Daarna download je de applicatie via de App Store of Google Play Store en installeer je deze opnieuw. De app ondersteunt geen smartphones of tablets die geroot of gejailbreakt zijn. Een Android-toestel moet bovendien gecertificeerd zijn door Google voor het gebruik van onze digitale kopieerbeveiliging, Google Widevine DRM.

Mijn iPad keert steeds terug naar het inlogscherm. Kan ik dat oplossen?

Dit probleem kan mogelijk worden opgelost door eerst een keer in te loggen op de Film1 website en vervolgens de gebruikersvoorwaarden te accepteren. Bezoek hiervoor naar de inlogpagina.
Klik op de juiste provider en log in met de gebruikersgegevens zoals die bij deze aanbieder bekend zijn. Eenmaal terug op de Film1 website dienen de gebruikersvoorwaarden geaccepteerd te worden. Controleer tot slot of het nu wel lukt om succesvol in te loggen met de iPad.

Waarom hoor ik wel geluid, maar krijg ik geen beeld als ik stream via AirPlay?

Dit probleem komt voor wanneer het hele scherm van de iPad of iPhone via AirPlay wordt gestreamd naar de televisie - dus vanuit het iOS-systeem. Om AirPlay te gebruiken in combinatie met Film1, moet het vanuit de Film1 app worden ingeschakeld.
Daarnaast is het goed om te controleren of iOS op versie 9 of hoger draait en of de nieuwste versie van de Film1 app ge´nstalleerd staat.

Waarom kan ik op mijn Android-apparaat wel trailers bekijken maar geen films afspelen?

Waarschijnlijk wordt de smartphone of tablet in kwestie niet ondersteund door de digitale kopieerbeveiliging van de Film1 app, Google Widevine DRM. De trailers zijn voor alle app-gebruikers toegankelijk maar op het moment dat er een film wordt gestart dan treedt deze verplichte DRM in werking. Als daaruit blijkt dat het toestel niet gecertificeerd is, mag er helaas geen video worden afgespeeld.

Ik heb zojuist een Film1 abonnement afgesloten, waarom kan ik nog niet inloggen op de app?

Afhankelijk van de provider kan het maximaal 24 uur duren eer de nieuwe gebruikersgegevens zijn toegevoegd aan het inlogsysteem van Film1.