Tom Hanks

Tom Hanks

Geboren: 9 juli 1956, Concord, Verenigde Staten

Toen Tom Hanks vijf jaar oud was, scheidden zijn ouders. Hij bleef bij zijn vader, die van beroep kok was. Na zijn middelbare school ging hij drama studeren aan de California State University te Sacramento. Deze opleiding zou hij nooit afmaken. Hanks...

Lees verder
  • Te zien bij Film1  
    • Angels & Demons (2009)

      Angels & Demons (2009)

      Tom Hanks als Da Vinci Code-wetenschapper Robert Langdon, die de bom moet zien te vinden die een geheim genootschap onder het Vaticaan geplaatst heeft

      do 21-09 20:30 za 23-09 12:20 di 26-09 16:20 za 30-09 20:30 ma 02-10 16:10 wo 04-10 21:15 za 07-10 04:45 ma 09-10 18:15 do 12-10 09:30 za 14-10 07:50 di 17-10 16:15 do 19-10 11:45 za 21-10 18:15 ma 23-10 16:00 wo 25-10 20:30 za 28-10 10:45 di 31-10 09:30 vr 03-11 22:45 ma 06-11 16:20 wo 08-11 10:10 za 11-11 02:05 zo 12-11 18:15 di 14-11 16:10 do 16-11 13:45 zo 19-11 16:35 di 21-11 18:15 vr 24-11 14:50 zo 26-11 08:00 di 28-11 14:20 do 30-11 18:15
    • A Hologram for the King (2016)

      A Hologram for the King (2016)

      Drama met Tom Hanks als een Amerikaanse zakenman die na een mislukte zakendeal naar Saoedi-ArabiŽ reist om zijn idee te verkopen aan een rijke koning

      vr 22-09 10:00 ma 25-09 18:55 do 28-09 14:10 ma 02-10 20:30 vr 06-10 11:20 zo 08-10 22:05 za 14-10 14:15 ma 16-10 23:35 za 21-10 16:40 ma 23-10 08:30 do 26-10 01:00 zo 29-10 08:55 di 31-10 20:30 do 02-11 22:10 ma 06-11 20:30 wo 08-11 14:25 vr 10-11 22:15 wo 15-11 01:35 vr 17-11 18:55 zo 19-11 10:40 di 21-11 20:30 za 25-11 15:30 di 28-11 10:30
    • Inferno (2016)

      Inferno (2016)

      Tom Hanks keert terug als Robert Langdon die in deze derde Dan Brown-verfilming een afgrijselijke plaag moet zien te stoppen

      za 23-09 22:30 zo 24-09 20:30 di 26-09 18:35 za 30-09 22:45 ma 02-10 23:45 za 07-10 08:05 ma 09-10 20:30 zo 15-10 10:00 di 17-10 18:30 do 19-10 14:00 za 21-10 20:30 ma 23-10 10:50 wo 25-10 22:45 za 28-10 13:00 ma 30-10 22:20 do 02-11 14:25 za 04-11 20:30 ma 06-11 18:35 wo 08-11 12:25 vr 10-11 15:20 zo 12-11 20:30 di 14-11 18:30 zo 19-11 14:35 di 21-11 20:30 do 23-11 06:30 zo 26-11 10:15 di 28-11 16:35
    • My Big Fat Greek Wedding (2002)

      My Big Fat Greek Wedding (2002)

      Komedie waarin de Griekse Toula Portokalos wordt verliefd op Ian Miller en hij meteen te kampen krijgt met haar enorme familie

      ma 02-10 14:30 zo 08-10 11:20 do 12-10 17:10 ma 16-10 07:00 do 19-10 18:55 ma 23-10 05:25 vr 27-10 06:30 wo 01-11 05:25 vr 10-11 05:25 za 11-11 17:30 wo 22-11 17:20 do 30-11 22:10
    • My Big Fat Greek Wedding 2 (2016)

      My Big Fat Greek Wedding 2 (2016)

      Vervolg op de komedie My Big Fat Greek Wedding waarin blijkt dat de ouders van Toula nooit getrouwd zijn

      vr 29-09 05:25 ma 02-10 05:30 di 03-10 14:20 vr 06-10 19:00 ma 09-10 07:00 ma 16-10 05:25 di 24-10 19:00 di 31-10 05:25 do 02-11 19:00 za 11-11 19:00 do 16-11 05:25 za 18-11 02:15 wo 22-11 18:55 do 30-11 23:45
    • Where the Wild Things Are (2009)

      Where the Wild Things Are (2009)

      Live-action verfilming van het klassieke kinderboek over Max die voor straf zonder eten naar bed moet en daarom bij de Wild Things gaat wonen

      za 23-09 14:35 ma 25-09 07:50 do 28-09 17:20 vr 06-10 18:55 za 14-10 18:50 zo 22-10 18:50 wo 15-11 17:00
  • Filmografie  
    • Regie

      Larry Crowne (2011)

      Band of Brothers (2001)

      That Thing You Do! (1996)

    • Scenario

      Larry Crowne (2011)

      Band of Brothers (2001)

      That Thing You Do! (1996)

    • Acteur

      The Circle (2017)

      Bailey

      Sully (2016)

      Chesley 'Sully' Sullenberger

      Inferno (2016)

      Robert Langdon

      A Hologram for the King (2016)

      Alan Clay

      Bridge of Spies (2015)

      James Donovan

      Saving Mr. Banks (2013)

      Walt Disney

      Captain Phillips (2013)

      Captain Richard Phillips

      Cloud Atlas (2012)

      Dr. Henry Goose

      Larry Crowne (2011)

      Larry Crowne

      Extremely Loud & Incredibly Close (2011)

      Thomas Schell

      Toy Story 3 (2010)

      Woody (stem)

      Angels & Demons (2009)

      Robert Langdon

      Toy Story 1 & 2 (3D) (2009)

      Woody (stem)

      The Great Buck Howard (2008)

      meneer Gable

      A Timeless Call (2008)

      verteller

      The Pixar Story (2007)

      Charlie Wilson's War (2007)

      Charlie Wilson

      The Simpsons Movie (2007)

      zichzelf (stem)

      The Da Vinci Code (2006)

      Robert Langdon

      Magnificent Desolation: Walking on the Moon 3D (2005)

      The Terminal (2004)

      Viktor Navorski

      The Polar Express (2004)

      The Polar Express (2004)

      Hero Boy, vader, conducteur, zwerver, Scrooge, kerstman (stem)

      The Ladykillers (2004)

      professor Goldthwait Higginson Dorr III

      The Polar Express (NL) (2004)

      Elvis Has Left the Building (2004)

      postbus Elvis

      Road to Perdition (2002)

      Michael Sullivan

      Catch Me If You Can (2002)

      Carl Hanratty

      Cast Away (2000)

      Chuck Noland

      Toy Story 2 (1999)

      Woody (stem)

      The Green Mile (1999)

      Paul Edgecomb

      You've Got Mail (1998)

      Joe Fox

      Saving Private Ryan (1998)

      kapitein Miller

      That Thing You Do! (1996)

      Mr. White

      Toy Story (1995)

      Woody (stem)

      Apollo 13 (1995)

      Jim Lovell

      The Celluloid Closet (1995)

      Forrest Gump (1994)

      Forrest Gump

      Philadelphia (1993)

      Andrew Beckett

      Sleepless in Seattle (1993)

      Sam Baldwin

      A League of Their Own (1992)

      Jimmy Dugan

      Joe Versus the Volcano (1990)

      Joe Banks

      The Bonfire of the Vanities (1990)

      Sherman McCoy

      The 'burbs (1989)

      Ray Peterson

      Turner & Hooch (1989)

      Scott Turner

      Big (1988)

      Josh Baskin

      Punchline (1988)

      Steven Gold

      Dragnet (1987)

      Pep Streebek

      Nothing in Common (1986)

      David Basner

      The Man with One Red Shoe (1986)

      Richard

      The Money Pit (1986)

      Walter Fielding

      Volunteers (1985)

      Lawrence bourne III

      Splash (1984)

      Allen Bauer

      Bachelor Party (1984)

      Rick Gassko

      He Knows You're Alone (1980)

    • Productie

      The Circle (2017)

      producent

      Sully (2016)

      producent

      My Big Fat Greek Wedding 2 (2016)

      producent

      A Hologram for the King (2016)

      producent

      Parkland (2013)

      producent

      Larry Crowne (2011)

      producent

      My Life in Ruins (2009)

      uitvoerend producent

      Where the Wild Things Are (2009)

      producent

      City of Ember (2008)

      producent

      Mamma Mia! (2008)

      producent

      The Great Buck Howard (2008)

      producent

      Charlie Wilson's War (2007)

      producent

      Evan Almighty (2007)

      uitvoerend producent

      Starter for 10 (2006)

      producent

      The Ant Bully (2006)

      producent

      De mierenmepper (2006)

      producent

      Connie and Carla (2004)

      producent

      The Polar Express (2004)

      uitvoerend producent

      My Big Fat Greek Wedding (2002)

      producent

      Band of Brothers (2001)

      uitvoerend producent

      Cast Away (2000)

      producent