Paul Verhoeven

Paul Verhoeven

Geboren: 18 juli 1939, Amsterdam, Nederland

Nederlands succesvolste filmregisseur wordt vlak voor de oorlog in Amsterdam geboren. De oorlog heeft een hele belangrijke rol in zijn leven gespeeld, ondanks dat hij die nauwelijks bewust moet hebben meegemaakt. "Dankzij de Duitse bezetting en de...

Lees verder
  • Te zien bij Film1  
    • Elle (2016)

      Elle (2016)

      Psychologische thriller van Paul Verhoeven waarin Isabelle Huppert een kat-en-muisspel aangaat met de stalker die haar heeft verkracht

      vr 30-06 03:05 za 01-07 22:20 di 04-07 21:00 zo 09-07 00:20 di 11-07 20:30 do 13-07 22:30 di 18-07 22:00 di 25-07 21:00 zo 30-07 22:45 za 19-08 18:00 di 22-08 20:30
  • Filmografie  
    • Regie

      Elle (2016)

      Steekspel (2012)

      Zwartboek (2006)

      Hollow Man (2000)

      Starship Troopers (1997)

      Showgirls (1995)

      Basic Instinct (1992)

      Total Recall (1990)

      RoboCop (1987)

      Flesh+Blood (1985)

      De vierde man (1983)

      Spetters (1980)

      Voorbij, voorbij (1979)

      Soldaat van Oranje (1977)

      Keetje Tippel (1975)

      Turks fruit (1973)

      Wat zien ik!? (1971)

      De Worstelaar (1970)

      Portret van Anton Adriaan Mussert (1968)

      Het Korps Mariniers (1965)

      Feest! (1963)

      De lifters (1962)

      Niets bijzonders (1961)

      En Hagedis teveel (1960)

    • Scenario

      Steekspel (2012)

      Zwartboek (2006)

      Flesh+Blood (1985)

      Soldaat van Oranje (1977)

    • Acteur

      Hollywood Banker (2014)

      Nou, dat was het dan! (2005)

      The Cutting Edge: The Magic of Movie Editing (2004)