Cate Blanchett

Cate Blanchett

Geboren: 14 mei 1969, Melbourne, AustraliŽ

Cate Blanchett wordt op 14 mei geboren in Melbourne, AustraliŽ. Ze heeft een Australische moeder en een Texaanse vader. Haar achternaam heeft ze naar eigen zeggen te danken aan Franse voorouders. Voor het grootste deel van haar jeugd wordt Cate door...

Lees verder
  • Te zien bij Film1  
    • Carol (2015)

      Carol (2015)

      Drama van Todd Haynes over een warenhuismedewerkster in de jaren vijftig die verliefd wordt op een oudere, getrouwde vrouw

      do 31-08 18:35 ma 18-09 16:55 wo 20-09 08:25 za 23-09 18:35
    • Knight of Cups (2015)

      Knight of Cups (2015)

      Existentialistisch drama van Terrence Malick waarin een scenarioschrijver in Los Angeles de betekenis zoekt achter de leegheid van zijn bestaan

      vr 25-08 18:35 ma 28-08 21:00 do 31-08 15:00 vr 08-09 18:35 zo 17-09 00:15 di 19-09 12:10 di 26-09 07:00 zo 08-10 13:30
  • Filmografie  
    • Regie

      The Turning (2013)

    • Actrice

      Thor: Ragnarok (2017)

      Hela

      Ocean's Eight (2017)

      Song to Song (2017)

      Amanda

      Carol (2015)

      Carol Aird

      Cinderella (2015)

      Lady Tremaine

      Knight of Cups (2015)

      Nancy

      The Monuments Men (2014)

      Rose Valland

      The Hobbit: The Battle of the Five Armies (2014)

      Galadriel

      How to Train Your Dragon 2 (2014)

      Valka (stem)

      The Turning (2013)

      Blue Jasmine (2013)

      Jasmine

      The Hobbit: The Desolation of Smaug (2013)

      Galadriel

      The Hobbit: An Unexpected Journey (2012)

      Galadriel

      Hanna (2011)

      Marissa Wiegler

      Robin Hood (2010)

      Marion Loxley

      Iconoclasts: Cate Blanchett and Tim Flannery (2010)

      Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull (2008)

      Agent Irina Spalko

      The Curious Case of Benjamin Button (2008)

      Daisy

      I'm Not There. (2007)

      Jude Quinn

      Elizabeth: The Golden Age (2007)

      koningin Elizabeth I

      Babel (2006)

      Susan

      The Good German (2006)

      Lena Brandt

      Notes on a Scandal (2006)

      Sheba Hart

      Little Fish (2005)

      The Aviator (2004)

      Katharine Hepburn

      The Life Aquatic with Steve Zissou (2004)

      Jane Winslett-Richardson

      Coffee and Cigarettes (2003)

      Cate, Shelly

      The Lord of the Rings: The Return of the King (2003)

      Galadriel

      Veronica Guerin (2003)

      Veronica Guerin

      The Missing (2003)

      Charlotte Gray (2002)

      Charlotte Gray

      Heaven (2002)

      Philippa

      The Lord of the Rings: The Two Towers (2002)

      Galadriel

      The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring (2001)

      Galadriel

      Bandits (2001)

      Kate Wheeler

      The Shipping News (2001)

      Petal

      The Gift (2000)

      Annie Wilson

      The Man Who Cried (2000)

      Lola

      An Ideal Husband (1999)

      Gertrude

      The Talented Mr. Ripley (1999)

      Meredith Logue

      Elizabeth (1998)

      koningin Elizabeth I

      Paradise Road (1997)

      Susan McCarthy

      Oscar and Lucinda (1997)

      Lucinda Leplastrier