Carice van Houten

Carice van Houten

Geboren: 5 september 1976, Leiderdorp

Met diverse filmprijzen op zak, waaronder drie Gouden Kalveren voor beste actrice, is Carice van Houten (1976) uitgegroeid tot een van de meest getalenteerde en geliefde actrices van Nederland. Het succes van Paul Verhoevens Zwartboek (Black Book) in...

Lees verder
  • Te zien bij Film1  
    • Brimstone (2016)

      Brimstone (2016)

      Duistere westernthriller van Martin van Koolhoven met Guy Pearce als een kwaadaardige dominee die het voorzien heeft op de jonge moeder Dakota Fanning

      za 25-11 20:30 ma 27-11 10:15 do 30-11 16:15 za 02-12 20:30 di 05-12 10:25 do 07-12 14:30 zo 10-12 23:55 di 12-12 11:05 di 19-12 04:05 wo 20-12 11:55 za 23-12 18:05 wo 27-12 23:55 za 30-12 04:35 zo 31-12 14:00 wo 03-01 04:05 do 04-01 20:30 za 06-01 10:25 di 09-01 22:10 do 11-01 16:20 ma 15-01 09:50 za 20-01 04:00 ma 22-01 20:30 wo 24-01 06:30 zo 28-01 04:30 wo 31-01 02:35
    • Minoes (2001)

      Minoes (2001)

      Verfilming naar het beroemde boek van Annie MG Schmidt met Carice van Houten als juffrouw Minoes, die eigenlijk een kat is

      ma 27-11 10:45 wo 06-12 13:15 vr 08-12 16:00 wo 13-12 08:45 za 16-12 14:35 za 23-12 17:35 do 28-12 11:45 zo 07-01 17:35 vr 12-01 17:25 ma 15-01 08:10 wo 17-01 17:35 ma 22-01 13:20 do 25-01 10:05 zo 28-01 07:00 di 30-01 12:55
    • Race (2016)

      Race (2016)

      Biografisch sportdrama over de legendarische Afro-Amerkaanse atleet Jesse Owens die tijdens de Olympische Spelen van 1936 vier gouden medailles won

      di 28-11 04:15 wo 06-12 09:00 wo 13-12 13:40 ma 25-12 07:00 do 04-01 04:20 do 11-01 07:00 wo 17-01 18:20 vr 26-01 12:30
  • Filmografie  
    • Actrice

      Brimstone (2016)

      Anna

      Race (2016)

      Leni Riefenstahl

      Incarnate (2015)

      moeder

      The Fifth Estate (2013)

      Birgitta Jónsdóttir

      Chimpanzee (2012)

      verteller (stem)

      Alles is familie (2012)

      Winnie de Roover

      Jackie (2012)

      Sofie

      Sneeuwwitje (2012)

      (stem)

      Intruders (2011)

      Susanna

      Black Butterflies (2011)

      Ingrid Jonker

      Black Death (2010)

      Langiva

      Repo Men (2010)

      Carol

      De gelukkige huisvrouw (2010)

      Lea

      Legende van Ga'Hoole (2010)

      Otto Frank, Father of Anne (2010)

      voorleesstem (stem)

      Komt een vrouw bij de dokter (2009)

      Carmen

      From Time to Time (2009)

      Maria Oldknow

      Gewoon Hans (2009)

      Dorothy Mills (2008)

      Jane Morton

      Valkyrie (2008)

      Nina von Stauffenberg

      Horton (NL) (2008)

      Sally (stem)

      Alles is liefde (2007)

      Kiki Jollema

      Zwartboek (2006)

      Rachel Stein, Ellis

      Zwarte zwanen (2005)

      Marleen

      Knetter (2005)

      Lis Wolk

      Ik omhels je met duizend armen (2005)

      Samarinde

      Lepel (2005)

      juffrouw Broer

      Boy Meets Girl Stories (2004)

      De passievrucht (2003)

      Monika

      AmnesiA (2001)

      Sandra

      Minoes (2001)

      Minoes

      Suzy Q (1999)