Christopher Nolan

Christopher Nolan

Geboren: 30 juli 1970, Londen, Groot-BrittanniŽ

Zoals zo veel filmmakers begon de kleine Christopher Nolan al op jonge leeftijd met een camera te spelen. Vanaf zijn zevende maakte hij korte Super8 filmpjes met speelgoedpoppetjes. Tijdens zijn studie Engelse literatuur in Londen begon hij 16mm...

Lees verder
  • Filmografie  
    • Regie

      Dunkirk (2017)

      Interstellar (2014)

      The Dark Knight Rises (2012)

      Inception (2010)

      The Dark Knight (2008)

      The Prestige (2006)

      Batman Begins (2005)

      Insomnia (2002)

      Memento (2000)

      Following (1998)

    • Scenario

      Dunkirk (2017)

      Interstellar (2014)

      Man of Steel (2013)

      The Dark Knight Rises (2012)

      Inception (2010)

      The Dark Knight (2008)

      The Prestige (2006)

      Batman Begins (2005)

      Memento (2000)

      Following (1998)

    • Productie

      Dunkirk (2017)

      producent

      Transcendence (2014)

      uitvoerend producent

      Interstellar (2014)

      producent

      Man of Steel (2013)

      producent

      The Dark Knight Rises (2012)

      producent

      Inception (2010)

      producent

      The Dark Knight (2008)

      producent

      The Prestige (2006)

      producent

      Following (1998)

      producent
    • Camera

      Following (1998)

    • Montage

      Following (1998)